Hvorfor kom ikke Kušej til Slavia? Tvrdík beskrev kampen med tiden det ville koste ligaen for mye

Sesongen 2018/19 vil for alltid forbli en av de mest minneverdige for Slavia-fansen. Laget vant ikke bare doublen, men kom også til kvartfinalen i Europa League, hvor de eliminerte Genk, Sevilla og plaget Chelsea kraftig.

Når vi snakker om våren 2019, lyser øynene til alle celebranter. Noen kan til og med skinne av tårer. Det elsklingene deres presterte på banen på den tiden vil utvilsomt ikke bli det samme igjen på lenge.

De fleste vil selvfølgelig huske den nå legendariske åttendedelsfinalen mot Sevilla, der Slavia snudde på flisene i sluttminuttene, eller kvartfinalen med Chelsea, der de blå kjempet om resultatet i andre omgang . Samtidig er 1/16-finalen med Genk litt glemt, selv om den også fortjener all oppmerksomhet. Det var da en gud ble født på Slavia-benken.

18+ Finansdepartementet advarer: deltakelse i sjansespill kan føre til avhengighet.

Jindřich Trpišovský hadde vært i Slavia i litt over et år, og han kunne allerede sette ansiktet sitt på laget, men noen fans stolte fortsatt ikke på ham. Slavia slo Genk i 1/16-finalen i European League og den første kampen på Eden endte uavgjort.

I mellomtiden, etter en svært dårlig og blodløs prestasjon, tapte Sertis 0:2 i Pilsen og Jindřich Trpišovský tok en drastisk avgjørelse som gjengjeldelse. Frem til omkampen lot han bare de da urørlige støttespillerne Miroslav Stoch, Josef Hušbauer og Peter Olayinka sitte på benken.

Han sendte vinterforsterkningene Alex Krále og Lukáš Masopust inn i startoppstillingen for første gang, og Ibrahim Traoré startet også i startoppstillingen. Sende spillere som spiller for Slavia for første gang i en så vanskelig og viktig kamp? Fansen forsto det ikke den gangen.

Alle som husker kommentarene den gangen vet at før kampen Trpišovský ble ansett som en tosk, trodde mange fans ikke på disse trinnene og fordømte dem på forhånd. Men Trpišovský viste seg å være en mesterstrateg.

Og likevel startet kampen tragisk da Ondřej Kolář i det 10. minutt bommet på ballen mens han løp og Genk tok ledelsen. Men Slavia tok ledelsen, Vladimír Coufal utlignet i det 23. minutt, og på det tidspunktet, takket være flere bortemål, gikk de videre.

Men det var ingen utholdenhet i andre omgang, snarere tvert imot. De rødhvite har bestemt seg for å sette en stopper for lokallaget. Ibrahim Traoré scoret det første målet i det 53. minutt og kaptein Milan Škoda la til to mål på fire minutter.

Etter en fantastisk prestasjon vant Slavia 4:1 og Král og Masopust sikret plassene hele våren. Det var etter kampen mot Genk at Slavia-fansen definitivt falt under Trpišovskýs trolldom og begynte å stole på ham uten grenser.

Det var på dette tidspunktet kallenavnet JTVCD ble født, som betyr «Jindra Trpišovský vet hva han gjør.» Og den har fortsatt vært gyldig siden. Det er klart at noen fans fortsatt lurer på oppstillingen før kampen, men det er ikke like mye som før kampen mot Genk.

Og det er også mange mennesker som ikke engang bryr seg om vaktlisten lenger, fordi de stoler på at Trpišovský kommer til å finne på noe genialt igjen. Som denne gangen i Belgia.

Kilde: SK Slavia Praha