Italia – Ukraina 2:1, Spallettis behandling fungerte, Spania og Belgia feirer sine store kvalifiseringsseire

I den første under Spalletti spilte Italia uavgjort 1:1 i Nord-Makedonia, men i dag vant de takket være Frattesis mål i det 12. og 29. minutt. Den 23 år gamle Inter Milan-midtbanespilleren har vært involvert i fire av lagets siste fem mål (tre mål og en assist). Før pause reduserte kaptein Jarmolenko kun med et kompromissløst skudd under tverrliggeren.

Italia har samme poeng som Ukraina og Nord-Makedonia, som slo Malta i dag, men har spilt en kamp mindre.

Belgia bekreftet sin favorittrolle mot Estland takket være Lukaku, som først sørget for 3-0 i det 56. minutt med et tverrskudd og la til enda et mål to minutter senere med et teknisk skudd bak mål. AS Roma-spissen har scoret åtte mål på fem kamper.

«Red Devils» vant for tredje gang på rad og ledet gruppen med én scoring foran Østerrike. Begge lag ligger syv poeng foran Sverige på tredjeplass og kan bekrefte sin fremgang til neste runde.

Dominans over Spania

I gruppe A bekreftet Spania sin imponerende 7-1-seier fredag ​​i Georgia og utklasset Kypros 6-0 i dag i Granada. Seks mål ble scoret av fem forskjellige målscorere. Innbytter Ferrán Torres scoret to mål, Merino og Baena scoret det første målet for landslaget.

Utvalget av «La Roja» er nummer to på rangeringen, seks poeng bak 100 % Skottland og to poeng foran Norge, og har en kamp å spille mot begge konkurrentene. Norge slo Georgia 2:1 hjemme takket være mål fra de to største stjernene, spiss Haaland og midtbanespiller Ödegaard.

De spanske spillerne sparte ikke motstanderen

Gruppe I-duellen Romania – Kosovo ble avbrutt i det 20. minutt på grunn av provokasjonene fra den lokale «gryten», som hang opp banneret «Kosovo er Serbia» og gjentatte ganger sang det samme slagordet i starten av kampen. Det gjestende lagets spillere nektet da å fortsette kampen og spillet ble gjenopptatt etter nesten en times forsinkelse.

Kosovo erklærte seg uavhengig fra Serbia i 2008, men anerkjenner den ikke. Forholdet mellom de to landene er anspent. Kosovos uavhengighet er anerkjent av 101 av de 193 FN-landene, inkludert USA, Frankrike, Storbritannia og Tsjekkia.

Landet er et fullverdig medlem av Den internasjonale olympiske komité samt de to viktigste fotballforbundene, FIFA og UEFA, som imidlertid ikke tillater landslag og klubber fra disse landene å konkurrere mot hverandre i sine konkurranser.