Norge – USA 1:2, nordmennene klarte ikke å hente frem en ny overraskelse og er eliminert for kvartfinalen

«Vi hadde et mål om å nå sluttspillet, men vi klarte det ikke. Men selv i dag kjempet vi til siste slutt for vår sjanse. Vi ønsker å fortsette å forbedre oss og utvikle oss som et lag,» sa den norske spissen Matthias Trettenes.

Det var ventet at nordmennene skulle lykkes mot amerikanerne etter 4-3-seieren over hjemmelaget Latvia fredag, men midtveis i første omgang ga de motstanderne et numerisk overtak med et dårlig bytte og slapp. Etter et skudd fra Zac Jones scoret Garland to ganger forbi Henrik Haukeland, hvis pucken spratt av bakre stolpe etter et unøyaktig første forsøk.

Kevin Rooney kunne ha økt ledelsen, men han mislyktes. På slutten av første periode utnyttet ikke nordmennene kraftspillet. I det 24. minutt, da Max Krogdahl ble utvist, sendte Garland pucken inn i Haukelands mål, men dommere bekreftet på video at han flyttet den dit med hånden. Klokken 27:12, etter Ryan Donatos spill, hentet Thompson pucken og scoret på det andre forsøket.

Amerikanske hockeyspillere møtte Norge og vant sin fjerde seier i turneringen

I det 24. minutt, da Max Krogdahl ble utvist, sendte Garland pucken inn i Haukelands mål, men dommere bekreftet på video at han flyttet den dit med hånden. Klokken 27:12, etter Ryan Donatos spill, hentet Thompson pucken og scoret på andre forsøk.

Under straffen til Matt Roy kunne Mats ha falt Rosseli Olsen før pause, men Oettinger klarte å skjule bakhåndsforsøket sitt ved å legge seg i mottakeren. På slutten av andre omgang, etter Rooneys kontring, hjalp venstre stolpe nordmennene.

I det 48. minutt kunne Connor Mackey gitt amerikanerne ledelsen, men han traff også stolpen. På 54:57 mistet Jake Oettinger nullen da Ken André Olimb nådde pucken i venstre sirkel og traff det øverste hjørnet nærmest mål med en backhand. Men favoritten forsvarte sin knappe ledelse.

«På slutten av dagen gjorde vi ting komplisert og nordmennene presset oss. Men ingenting endrer det faktum at vi kom for gull og vi vil ikke ha noe mindre,» sa Thompson.

VM i ishockey i Riga:
Gruppe B (Arena Riga):
Norge – USA 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Mål og assists: 55. KA Olimb (Rosseli Olsen) – 11. Garland (Z. Jones, T. Thompson), 28. T. Thompson (Donato, M. Roy). Dommere: Sternat (Østerrike), Tscherrig (Sveits) – Merten (Tyskland), Obwegeser (Sveits). Utelukkelser: 4:5. Bruk: 0:1. Uten tilskuere.
Norge: Haukeland – Lilleberg, Holös, Lesund, Espeland, Kaasastul, Krogdahl, Björgvik Holm – Pettersen, KA Olimb, Rosseli Olsen – Haga, Trettenes, T. Lindström – Solem, M. Olimb, Valkvae Olsen – Röymark, Salsten, Kristiansen – Hoff. Trener: Petter Thoresen.
USA: Oettinger – Wolanin, M. Roy, Z. Jones, Tennyson, Ch Wideman, Mackey, Clendening, Hellickson – Robinson, Rooney, Beniers – Donato, Drury, T. Thompson – Robertson, T. Moore, Garland – Abdelkader. , Blackwell, Labanc – B. Boyle. Trener: Jack Capuano.