Direkte: Tsjekkia – Norge 1:0, Kovář scoret seieren for landslaget i ekstraomganger

VM • Gruppe B • 16.15.

Norge

62. Kovář (Pasternák, Jeřábek)

Hei, etter en to-dagers pause fortsetter verdensmesterskapet i hockey for Tsjekkia. De møter Norge i dag i Paris-arenaen. Kampen starter klokken 16.15.

Det tsjekkiske laget venter på sin fjerde kamp i verdensmesterskapet. Etter kampene mot Canada, Hviterussland og Finland skal Josef Jandačs menn denne gangen spille mot Norge. Det andre nordiske laget på rad vil ikke være et lett hinder. Nordmennene har allerede vist sin kvalitet og utholdenhet tidligere år, og dette mesterskapet er intet unntak. Det tsjekkiske laget vil nok en gang regne med støtten fra supporterne som har ankommet Paris.

Tsjekkiske fans før kampen mellom Tsjekkia og Norge under VM 2017

Tsjekkiske fans før kampen Tsjekkia – Norge under VM 2017 | Foto: Michal Eger

I likhet med det tsjekkiske laget har nordmennene spilt tre kamper så langt og har ett poeng til. Hjemmelaget, Frankrike og Slovenia, klarte å tape, men de tapte mot Sveits, som kan bli en nøkkelduell i kampen om kvartfinalen. Etter å ha slått Canada og vunnet mot Hviterussland på mandag, opplevde det tsjekkiske laget en enestående snuoperasjon, og tapte med to mål med to og et halvt minutt igjen og klarte til slutt å utligne og vinne i separate raid.

To dager fri kom godt med for det tsjekkiske laget. Spesielt til kaptein Jakub Voráček, som ikke fullførte mandagens kamp etter en kollisjon med den finske spissen Osala. På gårsdagens trening trente han for fullt og føltes bra, så han skal spille kampen mot Norge. Han bør spille i en formasjon med Tomáš Plekanec og Roman Červenka. Pavel Francouz blir tatt i dag.

Det tsjekkiske laget vil også forsterke St. Louis Blues-spissen Vladimír Sobotka, som hadde et vellykket sluttspill. Den allsidige spissen forventes å ankomme mesterskapet i morgen og kan være med for første gang i troppen i søndagens kamp mot Frankrike.

Sammensetning av Norge

Haugen (Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Sveum, Ödegaard, Johannesen, Bonsaksen, Sörvik – KA Olimb, Thoresen (A), M. Olimb (A) – Bastiansen, Röymark, Rosseli Olsen – Martinsen, K. Forsberg, Reichenberg – Olden, Roest, Karterud – Trettenes.

Sammensetningen av Tsjekkia

French (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, J. Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek – Pastrňák, Jan Kovář (A), T. Zohorna – Voráček (C), Plekanec (A), Červenka – Řepík, R Hanzl, Birner – Radil, Horák, Hyka – P. Vrána.

Det tsjekkiske laget starter med den hvite trøya de har vunnet sine to kamper med så langt, nordmennene skal ha den røde trøya.

1

Michal Řepík scoret kampens første skudd, men Haugen traff skuddet fra lengre avstand.

2

Nok et skudd på Haugen ble sendt av Rutta, den norske keeperen går.

5

Birner-Hanzl-Řepík-formasjonen fikk i oppgave å forsvare den farligste motstanderlinjen, der Olimbov-brødrene og Patrick Thoresen spiller.

5

Červenka testet Haugens oppmerksomhet fra en spiss vinkel. Den norske målvakten er klar igjen.

7

Horák skjøt to ganger, det ene skuddet ble blokkert, det andre slått ut av Haugen.

9

Den første overtidskampen for det tsjekkiske laget. Bonsaksen fikk to minutter for å holde David Pastrňáks kjepp.

9

Begge skuddene til Šimka ble blokkert, Voráčeks skudd gikk allerede over mål, men Haugen slet med å holde pucken i utstyret sitt.

ti

Nok et skudd fra Haugen etter Pastrňáks skudd.

11

Nok en norsk eksklusjon. Mats Rosseli Olsen ble sendt i straffeboksen for å ha snublet. I syv sekunder vil de tsjekkiske hockeyspillerne spille en 5-mot-3 numerisk fordel.

11

Horák bommer på målet fra god posisjon og de norske er fire.

11

Voráček tilbød Plekanec en sjanse, men han tok ikke Haugen på vakt.

1. 3

Kovář fant Pastrňák, men Boston-skytteren åpnet ikke skuddkontoen sin i denne turneringen. Nordmennene er allerede komplette, etter å ha overlevd to utvisninger.

15

Første angrep fra Pavel Francouz i det femtende minutt.

18

Radko Gudas fikk to minutter på tur og nordmennene får første overtid.

18

Holös skjøt fra blålinjen, franskmannen så pucken selv gjennom skjermen og gjemte den i utstyret sitt.

19

Ken Andre Olimb aksepterte broren Mathis sitt tilbud, pucken bommet så vidt på det tsjekkiske målet.

20

Komplett tsjekkisk lag, Radko Gudas er der.

Første omgang er over, det tsjekkiske laget klarte ikke å overvinne den fokuserte norske målvakten Haugen, som eliminerte alle sjansene våre. Fremfor alt på to overtall, som det tsjekkiske laget ikke klarte å utnytte.

Andre periode starter!

21

Jan Kovář kastet skiva på Haugen, som fortsatt er 100 prosent.

22

Červenka skjøt i sidenettet.

25

Kovář så etter Zohorna foran mål, men det norske forsvaret blokkerte pasningen.

25

Første store mulighet for nordmennene, Rosseli-Olsen var helt alene i høyre sirkel, men bommet så vidt på franskmannens mål.

26

Gudas kastet til Haugen, som mistet pucken, men ingen av de tsjekkiske spillerne klarte å nå målet.

27

Jakub Voráček fikk 2 minutter for ulovlig forsvar. Andre numeriske fordel for Norge.

28

Nordmennene blokkerte de tsjekkiske spillerne i området og Thoresens skudd ble blokkert.

28

5v3 power play også for Norge, det tsjekkiske laget spilte i stedet for firev5.

29

Franskmannen gjorde to strålende redninger fra nærskudd fra Olimbo. Tsjekkerne spiller allerede med fire.

34

Pastrňák skjøt fra lengre avstand, men ingen sto foran Haugen og den norske målvakten gjemte pucken enkelt i utstyret sitt.

35

Voráček blandet pucken vakkert, kvittet seg med den norske forsvarsspilleren, men skjøt så ikke Haugen.

37

Pastrňák var i en god posisjon, men pucken slapp unna.

39

Červenka fant Plekanc i målboksen, men Haugens høyretakling lot ikke pucken komme inn i mål.

Selv den andre perioden ga ikke mål, det tsjekkiske laget klarte ikke å beseire den store Haugen, og dessuten var det nordmennene som hadde kampens beste sjanse i fem-mot-tre-powerplayet, men Pavel Francouz gjorde en lagre. I kampen som spilles samtidig leder russerne 3:0 mot Danmark.

Tredje periode starter!

42

Voráčeks skudd fra venstre sirkel ble slått vekk fra mål.

42

Franskmannen måtte hente pucken fra mottakeren etter Bonsaksens kast.

44

Holos skjøt, men nordmennene har fordelen og spiller 6 mot 5.

44

Robin Hanzl header til straffeboksen for hooking.

46

Det tsjekkiske laget er komplett.

48

Nordmennene spiller strålende i tredje periode, det tsjekkiske laget gir seg ikke og er selv mer aktive.

50

Voráček klarte å kvitte seg med motstanderen ved å snu, men slaget hans overrasket ikke Haugen.

51

Ravnen ble tent og avfyrt, Haugen dro.

51

Krejčík befant seg også i en god posisjon, og selv om Haugen tapte pucken klarte ikke Birner å legge den bak det nordiske lagets keeper.

52

Červenka overlot skiva til Gudas i andre bølge, men kanonen hans traff den forberedte Haugen, som også hadde fri sikt.

53

Gudas skudd blokkert.

54

Haugen trengte ikke lenger å trekke noe jordslående fra repertoaret sitt, Červenka slo ham i tarmen fra en vinkel.

56

Nordmennene gikk 2 mot 1 og Olden bestemte seg for å skyte, men franskmannen gjorde en suveren redning med mottakeren sin.

57

Kovář forsøkte å avgjøre, men bommet på Haugens mål.

58

Haugen skjulte også Kovařs skade.

59

Dommerne lot spillet gå sin gang, de tsjekkiske spillerne ville bety en foul og nordmennene spilte i den sjette, men de hadde ikke kraftspillet.

Dens slutt. Kampen endte med resultatet 0:0, det er nødvendig å bestemme overtid eller raid.

62

Tross alt vinner det tsjekkiske laget! Pastrňák returnerte pucken bak mål til Kovář, hvis skøyte spratt pucken forbi Haugen.

Det tsjekkiske laget hadde trolig sin svakeste prestasjon i turneringen, men klarte likevel å fullføre kampen på vinnende vis. Jan Kovář scoret det andre viktige poenget i en kamp med et dårlig skudd. Lars Haugen var helten i mer enn 60 minutter, til slutt var ikke selv hans heroiske prestasjon nok, og dermed deler det tsjekkiske landslaget ut den tredje seieren. I morgen spiller Josef Jandačs lag mot Slovenia.