Frankrike vil utfordre norske forsvarsspillere i finalen, tsjekkerne vil spille om syvende plass – ČT sport – Tsjekkisk TV

Ved verdensmesterskapet plasserte tsjekkerne seg blant de åtte beste lagene for bare andre gang siden forbundsdivisjonen. De tapte for Frankrike i kvartfinalen tirsdag og kjemper nå om å nå maksimum åttendeplass i 2017 under trener Jan Bašný. Til helgen avgjøres det også hvilke motstandere tsjekkerne møter i aprils OL-kvalifiseringskamp, ​​hvor de kvalifiserte seg for første gang i sin uavhengige historie.

«Hvis vi ønsker å fokusere på de negative punktene, kan vi si at det sannsynligvis var den svakeste prestasjonen i mesterskapet. På den annen side lærte vi fortsatt noe av denne kampen. Vi manglet noen kilo. Vi møtte et veldig sterkt lag , men hvis vi hadde hatt nok styrke, ville vi også spilt god håndball,» sa Dahl i et forbundsmediaopptak.

I kampen om 7. plass møter ikke protesjene hans Nederland, som de tapte tungt mot i basisgruppen. I 2012 vant montenegrinerne sølv ved de olympiske leker og dominerte EM. I fjor vant de bronse i det kontinentale mesterskapet. Lagene møttes sist i 2019 i verdens kvalifiseringssluttspill, og tsjekkerne var ett mål unna å komme seg videre etter hjemmeseier og bortetap.

«Spillerne våre er nå mer slitne enn triste etter dette nederlaget. Vi har vært sammen siden den fjerde uken, jentene har aldri opplevd denne situasjonen. Nå er det opp til oss å skape den nødvendige energien for å sette den i den siste kampen.» la den norske treneren til, som leder det tsjekkiske laget til en storturnering for første gang.

Søndag spiller tittelforsvarer Norge om sitt femte VM-gull. Selv om de tapte med seks mål i den dramatiske semifinalen, sendte Henny Reistad dem til finalen på tampen av ekstraomgangene. De vil forsvare seg mot franskmennene så langt 100%. De franske olympiske mesterne bekreftet sin nåværende form mot Sverige ved å kontrollere kampen fra start og ikke tape en gang.

Etter kvartfinalen i Trondheim, dro Dahls kvinner tilbake til Danmark, hvor de spilte basisgruppene og 16-delsfinalen. I motsetning til Frederikshavn dukket de denne gangen opp i Herning. Hallen for 15.000 tilskuere var tom, kun 445 tilskuere ankom auditoriet til åpningskampen.

På grunn av sykdom var Kovářová fraværende og etter Kordovskás skade ved starten av mesterskapet hadde det tsjekkiske laget unntaksvis kun 15 spillere tilgjengelig for kampen. Dahls utvalg scoret det første målet, men etter det ledet han aldri kampen. Tyskerne gikk raskt på en firemålsrekke og gikk fra 3-2 til 7-2 i det 12. minutt.

Dahl svarte med en timeout og Jeřábková stoppet det tsjekkiske lagets seks minutter lange skuddunderskudd. Til pause klarte landslaget å tette igjen, reduserte til 12:13 like før pause og returnerte til garderoben med tomålstap.

Kort tid etter sidebytte kom kampens nøkkeløyeblikk. Tyskerne, som tapte mot Sverige i kvartfinalen, scoret de fire første målene i andre omgang og tok en ledelse på 18:12. Tsjekkerne klarte nok en gang å nærme seg fire mål, men de orket ikke lenger å dramatisere avslutningen.

«Jeg er enig, vi tapte kampen tidlig i andre omgang. Når vi spiller disse kampene mot toppmotstandere, har vi ulempen av å være et mindre erfarent og mindre kraftfullt lag. Jeg tuller ikke når jeg sier at det er kilo for kilo, vi må trene enda hardere i treningsstudioet, sa Dahl.

«Våre fans har spilt mesteparten av tiden i alle kamper, andre lag kan sende andre spillere på banen. Vi må utnytte deres styrker. Men det er også en læringsprosess. Skap andre spillere som tror de kan gå opp og vinne med laget, la han til.

Tyskland fortsatte sine tre forrige seire i dueller ved store begivenheter. Han vant det forrige mesterskapet året før, verdenscupen i 2013 og EM for fem år siden. Tsjekkerne tapte for tredje gang på rad i turneringen, deres toppscorer Jeřábková tok i det minste ledelsen i Gunners-tabellen.