Norge lammet østerrikerne, svenskene desimerte USA

Norske hockeyspillere vant utvetydig sin siste kamp i basisgruppe C i verdensmesterskapet i Košice mot Østerrike 5:0 og kvalifiserte seg til de åtte finalene i gruppe F.

Takket være en overraskende seier mot Sverige 5:4 etter flere raid, vil trener Roy Johansenens menn ta to poeng.

Danskene slo Latvia 3-2 på individuelle mål i sin siste gruppe D-kamp i VM i Bratislava for å gå videre til 16-delsfinalen i gruppe E.

Trener Per Bäckmans menn scorer ingen poeng. Nøkkelkampen mot Latvia ble avgjort i den fjerde straffesparkkonkurransen av spiss Mads Christensen, som scoret turneringens første hat-trick.

Sverige slo USA i gruppe C med 6:2. Etter en balansert første omgang vant de med tre mål i andre omgang og ga motstanderne sitt første nederlag i turneringen. Takket være seier i ordinær tid vant svenskene sin gruppe til tross for en overraskende første rot med Norge.

Gruppe C

Østerrike – Norge 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)

lukke

zoom_in
Østerrike, en nykommer i elitegruppen, vil forsøke å hindre en retur til divisjon I i retensjonsgruppen. Mathis Olimb bidro til Norges seier med fem poeng per mål og fire målgivende pasninger, målvakt Lars Haugen noterte rent bord.

Nordmennene avgjorde kampen allerede i første omgang, som de vant 3:0. Röymark krasjet fortsatt inn i keeper Penker, men allerede i det syvende minuttet tapte Østerrike da han fikk plass til å avslutte på Koivus venstre sirkel og headet nøyaktig inn i øvre venstre hjørne. Midtveis i første omgang hevet Olimb seg etter en kombinasjon av nordmennene ved venstre stolpe og i det 11. minutt la han til det tredje målet da Kaspitz sendte ut Colorado-forsvarer Holös.

Østerrikerne gjorde det dårlig og i starten av andre omgang reduserte de ikke Setzinger eller Trattnig da Hansen ble utvist. Nordmennene kunne øke powerplayet med 78 sekunder med fem mot tre, deretter forsvarte de seg mot to svekkelser og opprettholdt en sikker ledelse.

I siste akt fikk Lakos først straffe i fem minutter og til kampslutt for en felling på Laumann Ylven. Nordmennene straffet ham ikke, akkurat som Setzingers ulovlige takling på Fredriksen, som ikke omsatte straffesparket. Bastiansen hadde allerede gjort 5-0 da Harand ble utvist.

Mål og redninger: 7. E. Koivu (Bastiansen, Olimb), 10. Olimb (Spets, Bastiansen), 11. Holös (Skröder, Olimb), 40. Spets (Bastiansen, Olimb), 50. Bastiansen (Olimb, Skröder). Megler: Odinš (lat.), Piechaczek – Schrader (begge tysk), Semjonov (øst.).Utelukkelse: 7:4, pluss P. Lakos (Østerrike) 5 min. og til slutten av kampen. Slik bruker du: 0:2. Tilskuere: 4355.

Østerrike: Penker – Werenka, Trattnig, Unterluggauer, Schumnig, P. Lakos, R. Lukas, Reichel, Altmann – Latusa, Koch, Welser – T. Raffl, Kaspitz, M. Raffl – Rotter, P. Lukas, Setzinger – Harand, Hundertpfund. Trener: Bill Gilligan.
Norge: Haugen – Bonsaksen, Tollefsen, Holös, Ask, E. Koivu, Csiszar – Skröder, Röymark, Fredriksen – Spets, Bastiansen, M. Olimb – Hansen, Holtet, KA Olimb – Lorentzen, K. Forsberg, Laumann Ylven – Martinsen. Trener: Roy Johansen.

Sverige – USA 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

lukke

zoom_in
I en balansert første periode hadde svenskene et lite overtak, som også var de første som for alvor truet takket være Petraska, men keeper Montoya fant pucken i utstyret til tross for løpet.

Umiddelbart måtte Stastny ut i straffeboksen, og sekunder senere traff Gunnarsson stolpen. Men midtveis i det 18. minutt skjøt Berglund et kompromissløst skudd fra midten av sirkelen og åpnet scoringen. Etter en stund måtte Tedenby lete etter ballbesittelse, og i løpet av 33 sekunder satte Fowler ham tilbake i kampen med en utligning.

I det 24. minutt tok svenskene tilbake ledelsen og keeper Montoya hjalp dem betydelig. Han spilte dårlig bak eget bur, Tedenby serverte pucken foran mål og Krüger måtte bare plassere den bak målstreken, noe han klarte. Det manglende utenlandske laget ga svenskene ytterligere muligheter i en kort sekvens, men Sjögren klarte først å sette inn 3:1 i det 31. minutt. Berglund fullførte svenskenes tredje mål med sitt andre mål, da han dro pucken ut under Montoya etter et innkast fra Thörnberg bak mål.

Svenskene kontrollerte deretter spillets utvikling med overblikk og holdt ledelsen relativt sikker. Selv om Wheeler brakte amerikanerne tilbake i kampen i det minste midtveis i det 51. minutt, ga trener Marts» satsing tidlig i det 57. minutt Ericsson nok en tremålsledelse, og det var klart at svenskene ville score målet. tre viktige poeng for 16-delsfinalen i denne kampen. Petrasek justerte resultatet til sin endelige form 70 sekunder før slutt med et skudd fra blålinjen.

Mål og redninger:
18. Berglund (Erixon), 24. Krüger (Tedenby), 31. Sjögren (Ericsson), 36. Berglund (Thornberg, Pääjärvi-Svensson), 57. Ericsson (Kronwall, Sjögren), 59. Petrasek (Sjögren) – 19. Fowler (Stepan, Smith), 51 år gammel. Wheeler (Smith). Megler: Bulanov (russisk), Ország – Novák (begge SR), Šeljanin (russisk). Utelukkelse: 6:2. Slik bruker du: 1:1. Tilskuere: 7401.

Semsket skinn: Fasth – Gunnarsson, Petrasek, Ekman-Larsson, Kronwall, Fernholm, Erixon – Thörnberg, Berglund, Pääjärvi-Svensson – Eriksson, Persson, Nilsson – Tedenby, Silfverberg, Krüger – Sjögren, Ericsson, Wallin. Trener: Pär Marts.
USA: Montoya – Stuart, Komisarek, McDonagh, Shattenkirk, Johnson, Fowler, Wilson, Fayne – Stepan, Smith, Wheeler – Kreider, Palmieri, Shannon – Skille, Stapleton, Porter – Brown, Y. Stastny, Gaustad. Trener: Scott Gordon.

Finalebordet
1. Sverige 3 2 0 1 0 13:7 7
2. USA 3 2 0 0 1 11:9 6
3. Norge 3 1 1 0 1 12:8 5
4. Østerrike 3 0 0 0 3 1:13 0

Gruppe D

Danmark – Latvia 3:2 etter raidene (1:0, 1:2, 0:0 – 0:0)

lukke

zoom_in
Danskene, som kun hadde scoret ett mål i de to foregående kampene i turneringen, tok ledelsen etter 103 sekunder. Christensen skjøt bak venstre sirkel og traff øvre venstre hjørne av Masalskis mål. Umiddelbart kunne Cipulis ha svart, men han krasjet inn i Andersen. I det 15. minutt utnyttet ikke Meija og Jekabs Redlihs andre gode muligheter.

I starten av andre periode bommet Green på en stor sjanse for danskene, som hadde åpent mål, men traff pinnen til en liggende Masalskis. Latverne kjempet deretter tilbake fra å bli svekket og utlignet i det 24. minutt, da Cibulskis» skudd ble vellykket avverget av Cipulis. I sin svakhet bommet Niživijs nummer to mot én, som umiddelbart gikk til utvisningsboksen.

Danskene hadde ennå ikke brukt sin 16-sekunders fordel på fem mot tre, men de tok tilbake fordelen fire mot en. Etter en flott individuell aksjon, i det 29. minutt, presset Christensen seg igjen mellom sirklene. Umiddelbart treffer Bukarts stolpen. Latverne utlignet da Nielsen ble utvist, da han skjøt rompa til Niživijs
Halvåpne mål fra Jekabs Redlihs.

I starten av tredje periode slo først Mikkel Boedker et farlig skudd, deretter traff broren Mads stolpen. Etter ytterligere sjanser fra begge sider, ble Hersby til slutt stengt ute av Dány Andersen, som ikke ble slått to ganger av Cipulis, og Ankipans og Mikelis Redlihs utnyttet ikke ytterligere muligheter etter endt kraftspill. Forlengelsen avgjorde ikke, og de første syv målskårerne forble også tomme i raidene. Bare Eisbären-spissen Berlin Christensen lyktes.

Mål og redninger: 2. Christensen (Jakobsen, Mads Boedker), 29. Christensen (D. Nielsen, Hardt), avgjørende Sam. raid Christensen – 24. Cipulis (Cibulskis, Niživijs), 36. J. Redlihs (Niživijs, M. Redlihs). Megler:Baluška (SR), Burchell (Can.) – Arm (Sveits), Hollenstein (Østerrike). Utelukkelse: 6:7. Å bruke: 1:1. Tilskuere: 8870.

Danmark: Andersen – D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Hersby, Mads Boedker, Eskesen – Starkov, Green, Hardt – J. Jensen II, Dresler, Madsen – Jakobsen, Mikkel Boedker, Christensen – Degn, K. Staal, Poulsen – Storm. Trener: Per Bäckman.
Latvia: Masalskis – Rekis, Pujacs, K. Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, J. Redlihs – Cipulis, Vasiljevs, Niživijs – M. Redlihs, Dzerinš, Darzinš – Saulietis, Keninš, Ankipans – Meija, Pečura, Berzinš – Bukarts. Trener: Olegs Znaroks.

1. Tsjekkia 3 3 0 0 0 12:3 9
2. Finland 3 1 2 0 0 9:5 5
3. Danmark 3 0 1 0 2 4:13 2
4. Latvia 3 0 0 2 1 6:10 2