Olympiade | Frankrikes håndballspillere skal prøve å forsvare gull, de skal utfordre Norge i finalen

Svenskene var veldig heldige som slo Ungarn i kvartfinalen etter ekstraomganger, men i semifinalen mot de regjerende verdensmesterne slet de med å prestere godt. I starten av femmålsserien gikk nordkvinnene fra 2:4 til 7:4 og beholdt deretter ledelsen det meste av kampen.

De ledet fortsatt med fire mål midtveis i andre omgang, og de nervøse franske kvinnene sto i fare for å ikke kunne forsvare Tokyo-gull, akkurat som sine mannlige kolleger. De lokale spillerne la imidlertid til slutt til betydelige ting, og siden forrige arrangement kom de til semifinale frem til overtid.

I de ti minuttene som fulgte hadde franskmennene utviklingen godt i hånden. På stillingen 26:26 scoret de fire mål på rad og avgjorde en dramatisk kamp. Lørdag skal han angripe for en andre OL-gull. De skal møte nordmennene, bronsevinnerne fra de to siste OL-turneringene, i en reprise av fjorårets VM-finale. Kvinnene fra nord venter på sin tredje tittel under de fem ringene siden deres triumf i London 2012.

Norge skal spille finalen

I kampen om bronse kjemper svenskene om sin første OL-medalje og om å forbedre sin fjerdeplass i Tokyo. Danskene vil sikte mot det første edle metallet på tjue år. Sist de feiret var i Athen i 2004, hvor de scoret et gyllent hattrick.