Østerrike fortsetter å drømme om magisk fremgang. Han tok et steg i den retningen med seier mot Norge

Kanadiske ishockeyspillere slo Sveits 3:2 i VM i Praha da de snudde ting ved å score to mål på et langt powerplay etter en dum felling av Fiala, den største motstanderens stjerne. Maple Leafs leder gruppe A og i deres siste kamp mot Tsjekkia trenger de ikke å tape i regulering for å opprettholde førsteplassen. Østerrike slo Norge 4-1 og drømmen om en eventyrlig kvartfinale lever.

Sveitsiske Marti ga kanadierne et numerisk overtak allerede etter 71 sekunder, og de foraktet ikke fordelen. Et halvt minutt var nok for dem og Cozens åpnet scoringen fra stopp.

Fra 5. minutt var begge lag på nippet til å endre resultatet. Bédard fant ingen oppskrift på Genoni, Josi derimot ble fanget av Binnington.

Like etter mislyktes også Tanev. Midtveis i tredje periode måtte Oleksiak ut i straffeboksen og sveitserne lyktes på power play. Han jevnet Fiala med jorden. I det 15. minutt tok Josi vekk gleden til kanadierne med en brennende forsvarsstopp.

Oleksiak scoret igjen på slutten av andre omgang, selv om sveitserne ikke brukte kraftspillet, men i begynnelsen av det 26. minutt ga Loeffel dem i ledelsen, som brukte synet perfekt tilsløret Binnington.

Et øyeblikk senere felte imidlertid Fiala Cozens med kneet, han ble tildelt en straffe i fem minutter og til kampslutt og det kostet laget hans dyrt.

Det var Cozens som utlignet først. Bédard stoppet deretter Thürkauf på rømmen med en foul og sveitseren fikk frispark som Andrighetto ikke omsatte.

I det 31. minutt gjorde kanadierne et perfekt powerplay, på slutten som Paul enkelt klarerte pucken fra punktum og det utenlandske laget tok ledelsen.

I tredje akt kunne Cozens ha økt ledelsen, men Genoni motarbeidet det. Sveitseren spilte deretter to powerplay i rask rekkefølge, men motstanderen forsvarte seg veldig forsiktig.

Canadierne tillot bare seks skudd mellom stengene til sveitserne i løpet av hele tredje periode og tålte motstanderens siste kamp uten målvakt.

Maple Leafs vant den sjette kampen i årets mesterskap og rykket til toppen av tabellen foran Tsjekkia, som de skal kjempe med om førsteplassen og den beste opprykksposisjonen på tirsdag.

Østerrikerne vinner nok en seier

Spissen Schneider bidro med tre poeng for to mål og en assist til Østerrikes seier, Rossi scoret tre målgivende.

Nordmennene kjemper for å overleve mandag i direkte kamp med Storbritannia, men østerrikerne har en reell sjanse til å komme seg til kvartfinalen.

For å komme til de åtte beste lagene i turneringen, som de sist gjorde for tretti år siden under mesterskapet i Italia, trenger de at finnene ikke får flere poeng i duellene med Danmark og Sveits enn i finalekampen med Storbritannia.

Tidlig i kampen mot Norge kunne han gitt Østerrike ledelsen med en backhandredning fra Thaler, og etter halvveis i første omgang slo nordmennene tilbake da Engebraten ble utvist .

I det 17. minutt, under Heinrichs straffe, tilbød Zuccarello Thoresen en sjanse, men pucken traff skøytene og den norske spilleren fullførte ikke handlingen. Østerrikerne klarte ikke å slå igjennom på slutten av første omgang, selv da Steen var i straffeboksen.

Klokken 28:14 hadde østerrikerne allerede utnyttet kraftspillet da Johannesen ble utvist. Schneider strakte seg ut bak venstre sirkel og headet forbi forsvarsspiller Kaasastul til den nærmeste stolpen til Haukelands mål.

I løpet av 40 sekunder økte trener Baders lag ledelsen etter en rask kontring. Zwergers skudd under en duell med Schneider ble dessverre avverget av Johannesen med stokken mellom Haukeland-betongen. I det 34. minutt scoret Schneider for andre gang i kampen, og slo Haukeland nesten likt for det første målet.

Ved omgangen i andre og tredje del forsvarte østerrikerne seg i 56 sekunder i tre mot fem, og i tillegg, i den fortsatte svekkelsen, slapp Mario Huber ved retur fra utvisningsboksen, men Haukeland slo med en catcher. I det 49. minutt kunne Strong ha lagt til, som traff venstre stolpe.

I det 54. minutt ga Engebraten nordmennene håp etter Zuccarellos pasning, men på 57:24 etter Zwergers bud forseglet Huber resultatet med et powerplay i det tomme målet.

VM i hockey:

Gruppe A (Praha):

Sveits – Canada 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Mål og assists: 12. Fiala (Hischier, Josi), 26. Loeffel (Thürkauf, Fora) – 2. Cozens (Tavares, Mangiapane), 29. Cozens (Mangiapane, Tavares), 31. Paul (Mangiapane, Cozens). Dommere: Hribik (Tsjekkia), Heikkinen – Nikulainen (begge Finland), Briganti (USA). Utelukkelse: 3:6, pluss Fiala (Sveits) 5 min. og til slutten av kampen. Bruk: 1:3. Tilskuere: 17.268.

Sveits: Genoni – Glauser, Josi, Kukan, Siegenthaler, Loeffel, Marti, Fora – Niederreiter, Hischier, Fiala – Kurashev, Andrighetto, Jäger – Simion, Senteler, Herzog – Ambühl, Thürkauf, Scherwey – Ch. Trener: Fischer.

Canada: Binnington – Parayko, Power, Oleksiak, Zellweger, Severson, Guhle – Mercer, McBain, B. Tanev – Bedard, Paul, McCann – Dubois, Tavares, Hagel – Bunting, Cozens, Mangiapane – Guenther. Trener: Tourigny.

Norge – Østerrike 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Mål og assists: 54. Engebraten (Zuccarello) – 29. Schneider (Heinrich, Rossi), 29. Zwerger (Schneider, Rossi), 34. Schneider (Rossi, Brunner), 58. M. Huber (Zwerger). Dommere: Björk (svensk), Tscherrig – Fuchs (begge sveitsiske), Yletyinen (svensk). Utelukkelser: 6:5. Bruk: 0:1. Tilskuere: 16.565.

Norge: Haukeland – Johannesen, Solberg, I. Hansen, Nörstebö, Krogdahl, Kaasastul, Engebraten – Brandsegg-Nygard, P. Thoresen, Zuccarello – Pettersen, E. Ö. Salsten, Martinsen – N. Steen, Vikingstad, Berg Paulsen – T. Olsen, H. Ö. Salsten, Rönnild – Bakke Olsen. Trener: T. Johansson.

Østerrike: Kickert – Nickl, Heinrich, Wolf, Unterweger, Maier, Strong, Brunner, Stapelfeldt – Wukovits, Nissner, M. Huber – Zwerger, Rossi, Schneider – Ganahl, Baumgartner, Haudum – P. Huber, Thaler, Rohrer. Trener: Bader.

1. Canada 6 5 1 0 0 28:15 17
2. Tsjekkia 6 4 1 1 0 23:10 15
3. sveitsisk 6 4 1 0 1 26:11 14
4. Østerrike 6 2 0 1 3 19:25 7
5. Finland 5 2 0 1 2 17:10 7
6. Danmark 6 2 0 0 4 14:26 6