Rulík etter seieren mot Norge: den første vanskelige testen, men vi klarte situasjonen

Oppdatering: 05.12.2024 01:18
Utstedt av:

Praha – Tsjekkiske hockeyspillere har fem poeng etter to deltakelser i verdensmesterskapet på hjemmebane. Til de to fra kampen mot finnene la de de tre «obligatoriske» fra kampen mot Norge. De var imidlertid veldig harde mot dem, da motstanderen økte poengsummen fra 0:1 til 3:1 i første omgang. De andre fem målene ble imidlertid scoret av spillerne til trener Radim Rulík, som i et intervju med journalister satte pris på at laget hadde bestått den første store karaktertesten.

«Det var den første stresstesten. Det vil garantert være andre. Men det var akkurat det vi var ute etter ved nominasjonen: at spillerne skal være mentalt tøffe. Vi håndterte den første kritiske situasjonen, og jeg er glad for Starten på mesterskapet er viktig, men de neste kampene vil vise oss hvordan vi går, det er en reise, sa den erfarne treneren.

Forskjellen på tre mål i sluttresultatet virker klar, men anklagene hans fulgte en vanskelig vei for å oppnå de tre poengene. «Vi scoret ikke mål mot finnene og det ble avgjort i et eget raid. Vi ville selvfølgelig hevde oss, fordi vi trodde det ville hjelpe laget. Vi lyktes, men dessverre trakk vi oss litt tilbake fra hva vi ønsket å spille, og nordmennene utnyttet umiddelbart og tok ledelsen,” husket Rulík om Nords snuoperasjon.

Roman Červenkas andre mål i kampen var veldig viktig. Lagkapteinen klarte i sin 200. landskamp å redusere avstanden til kun ett mål allerede før første pause. «Jeg tror han er en leder. Og han hjalp laget mye. Han spilte i den 200. kampen for landslaget og gjorde mye for å vinne den kampen,» roste Rulík.

«Vi scoret målet gjennom kontakt til 2-3 og alle trodde vi hadde det som skulle til for å snu ting. Jeg tror pausen hjalp oss. Vi sa noen ting til hverandre og vi jobbet litt for å avgjøre kampen. Hovedproblemet var at vi ikke scoret umiddelbart på tre mot fem, for hadde nordmennene tatt returen hadde det vært mye verre.

Lagets dominans i spillet vokste mer og mer. «Jeg synes hun var spesielt imponerende i andre periode. Ser vi på kampen som helhet, var skuddene 49:11 i vår favør. I andre periode var det definitivt mye press, men alt blokkerte og det er virkelig det var ikke lett mot en så sterk motstander Ledelsen til nordmennene registrerte et resultat, men jeg synes laget viste moral og karakter, de trodde at vi kunne gjøre noe med det, og til slutt lyktes de, sa Rulík.

Målvakt Petr Mrázek avsluttet til slutt kampen selv om han slapp inn tre mål på fire skudd. Trenerne tenkte ikke på erstatteren hans, noe som kunne gitt laget litt fart. «Det er selvfølgelig forskjellige prosedyrer, men i det øyeblikket stolte vi på Petr Mrázek og vi syntes det var bra. Han fikk nettopp tilliten og vi så ikke den kritiske situasjonen hos keeperen i det øyeblikket, men heller i spillet vårt. Vi er absolutt glade for at han endelig har vunnet,» sa Rulík.

I tredje periode haltet spiss Dominik Kubalík av isen etter å ha truffet målstolpen, men avsluttet til slutt kampen. «Det var ikke hyggelig. Vi spilte mot tre høyrekantspillere en stund. Vi visste ikke hvordan det ville gå. Han gikk rundt isen i reklamepausen og sa at alt var bra. Han avsluttet kampen uten noen restriksjoner eller komplikasjoner, og jeg var selvfølgelig glad for det, understreket Rulík.