Tsjekkiske hockeyspillere har vært i trøbbel med Norge i lang tid. Omsetningen ble ledet av jubilanten Červenka

Den store glansen av seieren mot Finland ble nesten erstattet av enda større nøkternhet. I den andre VM-kampen på O2-arenaen i Praha ga den norske motstanderen de tsjekkiske hockeyspillerne en dårlig pasning, og ledet dem til og med med to mål. Tsjekkerne vant imidlertid til slutt 6:3, takket være to scoringer fra Roman Červenka, som dermed feiret landslagets 200. kamp.

Tsjekkerne hadde et enormt skuddovertak (49:11) i kampen, men de sviktet defensivt fra første akt. Jublende romersk robin Selv om han i det syvende minuttet kom ut av bakgjerdet foran mål, stoppet motstanderen og fyrte av et unnvikende skudd i øvre hjørne av målet, utlignet Stian Solberg umiddelbart.

I det tiende minuttet avsluttet Dominik Kubalík sin sjanse i sidenettet.

Redigering av kampen Tsjekkia – Norge:

Kilde: YouTube

Tsjekkerne spilte deretter et numerisk overtak, Lukáš Sedlák avsluttet tverrliggeren, men keeper Henrik Haukeland tok ham. Norge slo umiddelbart til i svekket tilstand etter å ha overgått to spillere mot en enkelt Červenka. I det 17. minutt sørget Eirik Östrem Salsten for 3:1.

Men det gikk bare 40 sekunder og Sedlák fant Červenka i ideell posisjon etter en feil av nordmennene bak eget mål, som reduserte skuddet uten forarbeid. Med 59 sekunder igjen av tredje periode måtte Kempný ut i straffeboksen, men situasjonen endret seg ikke før pause.

Tre mål på seks skudd

Mrazek, til tross for at han slapp inn tre mål fra de seks skuddene han fikk, forble mellom stengene. Og fra starten av den andre kampen opplevde han og lagkameratene noen hete øyeblikk. Det første rallyet før avreise til hyttene betydde et fem-mot-tre-powerplay for Norge. Michael Brandsegg-Nygard bommet så vidt fra en god posisjon, og det var grunnen til at resultatet ikke endret seg.

I det 25. minutt angrep motstanderne Jakub Flek og Beránek, Haukeland lyktes. To klassiske numeriske fordeler fulgte etter hverandre for det tsjekkiske laget. I det andre brant det farlig Ondrej Kašemen Rulíks lag måtte vente på utligningen.

Gudas provoserte den norske stjernen. Jeg elsker det, innrømmet han etter en heftig duell

I det 36. minutt stjal han pucken i midtsonen mellom flere Nory Beráneks, satte i gang en soloaksjon og overrasket Haukeland med et skudd fra sirkelen til nærmeste stolpe. Men i starten av det 38. minutt ble Radko Gudas utvist og bortelaget holdt på å ta ledelsen tilbake – Brandsegg-Nygard slo tverrliggeren med et innlegg.

Ved starten av den tredje kampen spilte tsjekkerne også med dobbelt numerisk overtak i mindre enn ett minutt, men uten effekt. I det 45. minutt, etter en kamp med en motstander, traff Kubalík gjerdet, og selv om han bare forlot isen med hjelp av lagkameratene, kom han senere tilbake til kampen.

Ro på situasjonen

På 45:19 tok landslaget ledelsen for andre gang i kampen. Etter Jakub Krejčíks forsøk var pucken ute av syne et øyeblikk, men Stránský klarte å få den forbi Haukeland fra kanten av målfeltet.

I det 48. minutt avsluttet ikke Palát en stor individuell aksjon med et målpoeng. Komforten kom sent i det 57. minutt, da Palát fant Hájek, som presset mot pucken og feide perfekt inn i det høye hjørnet av målet.

Roman Červenka feirer et mål for det tsjekkiske landslaget

Červenka har spilt på det tsjekkiske landslaget i nesten to tiår. Han feiret jubileet med mål

Nordmennene forsøkte da å spille uten keeper, men Palát benyttet sjansen til å sørge for en sikkerhet 54 sekunder før slutt.

Søndag har trener Radim Rulíks spillere fri i kampoppsettet, deres neste motstander i turneringen blir Sveits på mandag. Hjemmelagets tredje opptreden i turneringen begynner også klokken 20.20.

Tsjekkia – Norge 6:3 (2:3, 1:0, 3:0)

Mål og redninger: 7. Červenka (Kundrátek, O. Kaše), 18. Červenka (L. Sedlák, O. Kaše), 36. O. Beránek (Kempný), 46. M. Stránský (Krejčík, Kämpf), 57. Hájek (Palát) , 60. Palat (Kämpf, D. Voženílek) – 7. Solberg (P. Thoresen, Zuccarello), 13. N. Steen (Trettenes), 17. E. Ö. Salsten (Solberg, Zuccarello). Megler: Hronský (SR), MacFarlane (USA) – Heffner (Tyskland), Lundgren (Sverige). Utelukkelse: 5:8. Nytter ikke. Undervekt: 0:1 Tilskuere: 17.413.

Tsjekkia: Mrázek – Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček – O. Kaše, L. Sedlák, Červenka – D. Kubalík, Tomášek, Palát – M. Stránský, Kämpf, D. Voženílek – Flek, Kondelík, O. Lam. Trener: Belladonna.

Norge: Haukeland – Johannesen, Solberg, I. Hansen, Nörstebö, Krogdahl, Kaasastul, Engebraten – Zuccarello, E. Ö. Salsten, P. Thoresen – Olsen, Berg Paulsen, Vikingstad – N. Steen, Vesterheim, Brandsegg-Nygard – H. Ö. Salsten, Rönnild, Trettenes-Martinsen. Trener: T. Johansson.