World Hockey Championship | USA – Norge 4:2, SESTRIH: Amerikanerne avslutter gruppen med seier, de møter Sveits i kvartfinalen

Kortene ble tydelig delt ut før kampen. Bare nordmennene kunne forbedre sin posisjon, amerikanerne var derimot sikre på sin plass blant de åtte beste og kunne ikke avansere noe sted. Så det var fremfor alt et spørsmål om ære. Amerikanerne startet mye bedre og Hartman åpnet scoringen i det fjerde minuttet. Boldy la til et andre mål i det åttende minuttet. Johannesen kunne kutte ned umiddelbart, men Swayman var imot det.

Fra andre periode og utover voktet Mann i stedet målstolpen for amerikanerne. Han hadde allerede sluppet inn i det 23. minutt, etter at Hughes feil ble straffet av Martinsen. Det 26. minutt brakte en merkelig situasjon. Rönnild fikk et hardt slag i kneet og hoppet på det ene beinet for byttet, amerikanerne utnyttet overtallene, men Lettieri scoret på skøyta til den liggende dommeren, som falt rett foran ham nær målfeltet. Tilfeldigvis skjedde dette også for det samme målet der Hagas puck endte opp med å prelle av dommeren under kampen mellom Norge og Sverige. Selv denne gangen kunne ikke målet gjenkjennes.

USAs Matthew Boldy scorer et mål mot Norge.

Galchenyuk hadde en god sjanse etter hvert, men Haukeland klarte å ta ham. Det samme gjorde han etter Gaudettes store enkeltarrangement. Men i det 29. minutt la Meyers til det oversjøiske lagets tredje mål etter et utmerket samspill. Ken Andre Olimb kunne ha kuttet, men mislyktes.

Norske Daniel Rokseth forfølger Sam Lafferty fra USA.

Like på slutten av tredje periode fant Jakobsson Rokseth etter å ha presset bak mål og han – selv om han avsluttet i en vanskelig posisjon fra skrått hold – reduserte til kun ett mål. Nordlendingene kjempet så om utligningen og det var åpenbart at de gjerne ville ta farvel med Tammerfors med en overraskende seier. Men Mann holdt en knapp ledelse over favoritten.

Den norske kåringen var veldig heldig som svekket seg etter overtredelsen i Haag. På slutten av det 56. minutt traff Schmidt øverste stolpe med et tidlig og kraftig powerplay-skudd, umiddelbart traff Gaudette målstrukturen igjen fra sirkelen. Haga utlignet nesten to minutter før tid, men Mann blokkerte. Farrell slo deretter et tomt mål på nordmennenes powerplay.

I duellen (fra venstre) Vinni Lettieri fra USA og Magnus Brekke fra Norge.

Verdensmesterskap i ishockey i Finland – gruppe B (Tammerfors):
USA – Norge 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Mål og assists: 4. Hartman (Galchenyuk, Lafferty), 8. Boldy (Galchenyuk), 29. Meyers (L. Hughes, Kuhlman), 60. Farrell – 23. Martinsen (Haga, Röymark), 42. Rokseth (Jakobsson , Trettenes). Dommere: Ingram, Lawrence – Chaput (alle Kan.), Synek (SR). Utelukkelser: 2: 2. Ingen bruk. Seere: 5435.
USA: Swayman (21. Mann) – Seth Jones, Megna, Peeke, Schmidt, L. Hughes, Barber, Lafferty – Boldy, Hartman, Galchenyuk – Gaudette, Tynan, Bellows – Kuhlman, Meyers, Farrell – Watson, Lettieri, Hayden . Trener: David Quinn.
Norge: Haukeland – Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Nörstebö, Rokseth, Kasastul, Klavestad – K. Olimb, M. Olimb, Fladeby – Martinsen, Haga, Röymark – Hoff, Trettenes, Jakobsson – Salsten, Brekke Henriksen, Rönnild. Trener: Petter Thoresen.