Amerikanerne skal spille juniorfinale, de snudde duellen mot Finland. Tyskerne holdt på

Medlemskapet i eliten ble forsvart av tyskerne, som slo Norge 5:4 på overtid i kampen for oppbevaring. Nordlendingene, som spilte rollen som nykommere i turneringen, rykket ned ett nivå lavere. De vil bli erstattet av Kasakhstan under neste mesterskap i Ottawa.

Amerikanerne har ennå ikke funnet en vinner i turneringen og vil spille i finalen tre år etter sin femte tittel. De fikk en dårlig start på kampen mot Finland. Etter en feil fra Rinzel åpnet Keskinen scoringen etter bare 111 sekunder. I det 13. minutt dirigerte den flytende Kumpulainen pucken nøyaktig mellom keeper Augustines betong og det sto 2:0. Den andre perioden ble dominert av det utenlandske laget med 14:3-skudd på mål. Snuggerud kom på power play og Smith utlignet i det 37. minutt.

Syv minutter før slutt på ordinær tid kunne Finy Bau ha scoret etter en feil fra amerikanerne, men Augustine blokkerte forsøket hans. Klokken 55:00 ble forsvarsspiller Kulonummi kontroversielt utvist og amerikanerne utnyttet den andre numeriske fordelen de hadde i kampen – 13 sekunder før straffen gikk ut, skjøt Gauthier nøyaktig fra sirkelen. Bare 40 sekunder senere fikk finnene også muligheten til å spille et powerplay, de forbedret det med en kamp uten keeper, men de klarte ikke å utligne.

Angriperen Moritz Elias avgjorde den dramatiske beholdekampen på 60:58. Nordmennene var mer aktive i skytingen de to første periodene, men tyskerne ledet ved to anledninger. Men hver gang kom det respons. Midtveis i tredje periode tok tyskerne tilbake en tomålsledelse med to treff på 48 sekunder, men Brandsegg-Nygard kuttet ham på kraftspillet i det 55. minutt og Olsen utlignet med sitt andre mål.kamp mindre enn to minutter senere . Men Elias hadde siste ordet.