Benker som den største forskjellen mellom Praha S. Hvem kan avgjøre spillet Slavia og hvem Sparta?

Hvis spillet ikke går som planlagt, ser trenerne til benken sin og ser etter måter å starte spillet på igjen. Mens Jindřich Trpišovský har et luksusvalg i Slavia, har ikke Brian Priske mange alternativer i Sparta.

Dette var også skjebnen til helgekampene. Sparta tok i likhet med Slavia ledelsen relativt tidlig, men motstanderne utlignet før pause, og i starten av andre omgang slet de to «S»-ene i Praha med uavgjort.

Benkene avgjorde skjebnen til de to kampene. Sparta tvang Mabil inn i kampen i det 58. minutt for skadde Čvančar, og i det 76. minutt kom Kamenovič, Mejdr og Minchev inn. Sparta måtte allerede i første omgang bruke et bytte (Vydra – Sørensen) på grunn av skade.

Av de vekslende spillerne var det bare Mabil som kunne tåle noen tiltak. Selv om han ikke var særlig farlig og presis, kan ikke hans innsats og store aktivitet nektes. Kamenovič må tilføre mye, Mejdr det samme og erstatte Minchev i angrep, som ikke har prestert spesielt bra i Tsjekkia, det er en vond drøm for fansen.

Knapt noen av innbytterspillerne hjalp Spartas spill nevneverdig med å få tre poeng fra kampen. På benken forble Jakub Jankto, hvis utlån til Letná er mer enn et mareritt så langt, nye forsterkninger Kain Kairinen og Qazim Laci eller Kryštof Daněk, som ikke er i en god posisjon under treneren etter vintertreningen.

Adam Karabec, som befant seg i trenerens misnøye, ble strøket fra listen, og det ser ut til at han ikke blir i Sparta til våren.

Kontrast i Eden

Når det gjelder benkestyrke ser vi det motsatte i Eden. I hovedsak har Jindřich Trpišovský det samme problemet med hvem han skal sende inn i feltet, men av motsatt grunn. Slavia-benken ville skape et konkurransedyktig uavhengig lag uten problemer, og Trpišovský må angre hvis han utelater en spiller.

Slavia spilte 1-1 til pause, og Trpišovský var ikke redd for å kutte lagoppstillingen allerede ved pause. Han fjernet høyreback Ivan Schranz og, noe overraskende, Slavists målscorer Václav Jurečka.

David Douděra og Matěj Jurásek entret banen, i det 61. minutt ble Stanislav Tecl erstattet av Mick van Buren og ting begynte å røre på seg. Den nederlandske spissen scoret etter fire minutter på banen, to minutter senere satte han luksuriøst inn et mål for Linger og det sto 3:1.

Så kom Jurásek inn og justerte sluttresultatet til 5:1 med to mål. For Slavia ble kampen avgjort av innbyttere, og i fremtiden kan det bli et kjempevåpen.

Trpišovský sendte Lukáš Provod inn på banen, før ligaens beste spiller ble skadet, noe som er en stor luksus å ha på benken. Ewerton, en annen spiller av meget høy kvalitet, tok også til banen, og Oscar Dorley, Petr Hronk, Ibrahim Traoré eller Igoh Ogbo nådde ikke opp til forsvarslinjen.

I tillegg vil konkurransen på midtbanen bli styrket av nysigneringen Christos Zafeiris, som ønsker å bryte seg inn i startoppstillingen, og Lukáš Masopust og David Pech kommer også tilbake fra skade. Tomáš Holeš, Jan Bořil og David Hovorka forventes å komme tilbake. Virkelig et ekstremt travelt lag.

Det er benken som utgjør den største forskjellen mellom de to Praha S. Selv om Slavia kan stille med to lag og ofte bruker innbyttere for å hjelpe dem, har de ingen steder å gå når Sparta trenger hjelp fra benken. Selv dette faktum kan være med på å avgjøre hvem som vil lykkes mer til våren.

Kilde: Fortuna League