Bohemians tapte 0:3 til EKL Bodö/Glimt i starten av 2. innledende runde

Oppdater: 27.07.2023 21:51
Utstedt av:

Bodö (Norge) – Bohemians 1905-fotballspillere tapte 0:3 i åpningskampen i 2. innledende runde av European Conference League på den norske banen Bodö/Glimt. Hjemmefavoritten avgjorde ved omgangen, da Albert Grönbaek og Amahl Pellegrino scoret, og innbytter Runar Espejord bestemte sluttresultatet i oppsettet. Takket være fjerdeplassen som ble oppnådd forrige sesong, deltok Praha-laget i Europacupen for første gang siden 1987.

Omkampen er berammet om en uke. Etter avtale med Sparta skal «Klokani» spille i Letná. Ifølge Union of European Football Associations (UEFA) er ikke Bohemians stadion i Ďolíček egnet for å arrangere europeiske kamper. Vinneren av dobbeltkampen vil utfordre svenske Kalmar eller Pjunik Yerevan i 3. innledende runde. For taperen er det slutt på prestasjonen i årets cuper.

Mens Bohemians først startet den nye seriesesongen lørdag med 1-0-seier i Pardubice, er Bodö/Glimt midt på året, siden den norske flaggskipkonkurransen spilles etter vår-høst-systemet. Trener Knutsens menn har kun tapt én av de 16 dagene, leder den ufullstendige stillingen med ni poeng og sikter mot en tredje tittel etter triumfer i 2020 og 2021.

Den tsjekkiske U19-representanten Kubr, som også har belgisk nasjonalitet, ble værende på hjemmebenken gjennom hele kampen. I kampen som ble spilt på kunstgress la norgesmesterskapslederen press på Bohemians-spillerne fra start, men skapte ikke en klar sjanse på lenge. Tvert imot, etter en halvtimes spill slapp Matoušek og løp mot mål alene, men målscoreren Björtuft avverget ham fra ideell posisjon og skuddet endte med å gå utenfor.

I det 41. minutt blokkerte keeper Reichl skuddet til Grönbaek og Sörli headet over tverrliggeren. Men på slutten av første akt var det hjemmelaget som vant. Fet forlenget Wembangomas pasning og Grönbaek gjorde ingen feil for andre gang med returen utenfor stolpen.

Den danske midtbanespilleren klarte ikke å reagere på Reichl etter et sidefotsskudd kort tid etter endebytte. Men Bodö/Glimt økte ledelsen i det 50. minutt. Sörli krysset inn i området og Pellegrinos forsøk ble avverget i nettet av stopper Křapka.

Matoušek kunne ha kuttet, men bak målet avsluttet han utenfor de tre stolpene. Etter nesten en times spill traff Hála tverrliggeren. Et øyeblikk senere, takket være Köstls penetrering gjennom flere spillere, fant innbytter Kovařík seg i en klar sjanse, men skuddet hans fra bakken ble samlet av Haikin.

I det 81. minutt møtte innbytter Saltnes Reichl og Sörli traff tverrliggeren. I det første minuttet av ordinær tid fikk hjemmelaget sitt tredje skudd etter handlingen fra to innkommende spillere fra benken. Saltnes løste en kjapp pause med en pasning til Espejord, som slo keeper og ga sluttresultatet etter fem minutter på banen.

Bodö/Glimt, som konkurrerer i cupene for fjerde gang på rad, klarte ikke å finne en vinner hjemme i sin trettende konkurransekamp på rad. «Kenguruene» har ikke vunnet en bortecup for åttende gang på rad og har tapt sine seks siste kamper der.

Stemmer etter kamp:

Jaroslav Vesely (Bohemians trener): «Resultatet er grusomt, men motstanderlaget var bedre gjennom hele kampen, de var sterkere med ballen. Det som plager meg mest er første omgang, hvor vi paradoksalt nok forsvarte oss ganske bra, men vi var enten upresise eller sjenerte. . våre handlinger med ballen. Jeg vil si at presset i kampen traff oss mer enn forventet. Vi forsvarte oss med all vår styrke, men vi visste hvordan vi skulle motarbeide det. Jeg angrer på de to målene som ble sluppet inn helt på slutten av de to kamper. Det var viktig å score minst ett mål her, det var sjanser. På den annen side må jeg se at motstanderen også hadde mange «sjanser, spesielt i andre omgang, da det var opp og ned. – fortjent seier til hjemmelaget. Jeg beklager at vi ikke scoret mål, for andre omgang var definitivt bedre offensivt.»

Joseph Jindrisek (Bohemians kaptein og midtbanespiller): «Vi må innrømme at de var en tøff motstander og fortjente å vinne, selv om vi hadde 100 % sjanser i første omgang. Maty (Matoušek) henvendte seg til målvakten selv, dessverre konverterte han ikke. Selv da, det var noen sjanser.»

Kilde: CTsport.

Bodö/Glimt – Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)

Mål: 44. Grönbaek, 50. Pellegrino, 90.+1 Espejord. Dommer: Kardesler – Ögel, Tugral (alle Tur.). ŽK: Moe, Berg – Hrubý, Beran.

Monteringer:

Bodö/Glimt: Haikin – Wembangomo (70. Sjövold), Moe (60. Lode), Björtuft, Björkan – Fet (70. Saltnes), Berg, Grönbaek (85. Konradsen) – Sörli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino . Trener: Knutsen.

Bohemer: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Hála (83. Necid), Jindřišek, Hrubý (56. Beran), Dostál (56. Kovařík) – Prekop (46. Puskáč), Matoušek (68. Kozák). Trener: Glad.