Den norske løperen Johaug knuste konkurransen i verdenscuppen. Blant mennene triumferte hans landsmann Röthe

Den 30 år gamle nordmannen slo russiske Aleksandr Bolsjunov med et tidels sekund i en tett sluttlinje for å vinne den første individuelle gullmedaljen i karrieren. Bronsemedaljen gikk til en annen nordmann, Martin Johnsrud Sundby. Blant kvinnene ble russiske Natalia Nepryaeva nummer tre.

Den beste tsjekkiske representanten var den tjueåttende Petra Nováková, etterfulgt av Kateřina Razýmová. Adam Fellner endte på 51. plass i både 15 km klassisk og 15 km fristil. Han var mer enn sju minutter bak vinneren. Petr Knop endte to plasser bak seg.

Johaugová (30), som var på vei tilbake fra en pre-season dopingforbud, vant sin femte individuelle verdenstittel og åttende totalt. I skiathlon fulgte hun Falun-triumfen 2015, hun vant også verdenscupsølv og bronse i karrieren.

Johaugová startet skarpt og etter en kilometer var han allerede foran alle. Bare hennes landsmenn Astrid Jacobsen og Östberg holdt farten en stund. Neprjaeva slo dem fortsatt, men Johaug beveget seg bort fra dem for hvert skudd.

«Motormusen» regjerte

Etter under fem kilometer var hun femten sekunder foran, og da hun byttet ski fra klassisk til skøyting ledet hun allerede med nesten et halvt minutt. Johaug ga seg ikke, hun levde opp til kallenavnet «Motormus» og kjørte fryktløst etter gull.

«Denne seieren er veldig viktig for meg. Jeg har holdt på med mesterskapet i to år,» sa Johaugová, som testet positivt for steroider i oktober 2016 og ble utestengt fra løp i 18 måneder, til norsk TV. «Jeg hadde utmerkede ski, og så skjedde det bare,» sa den to ganger verdenscupvinneren.

Nováková var bak Johaugová med 3:24,2 minutter og i den tsjekkiske duellen slo hun Razýmová ved mål med to tidels sekunder. Sandra Schützová tok 44. plass med et tap på nesten fem og et halvt minutt til vinneren.

Trener Franc: Han var ikke en taper

«Det var ikke en flopp, men det kunne vært bedre. Vi kom hit med håp om at jentene kunne angripe topp 20. Jeg håper det hovedsakelig i klassisk topp 10 og gratis topp 30», sa kvinnene. team. trener Jan Franc på forbundets hjemmeside.

Herreløpet stoppet på midten, da det dannet seg en gruppe på syv foran, der Bolšunov satte tonen. Helt på slutten brøt trioen av medaljevinnere ut, og viste fansen en balansert kamp til målstreken.

Norge har allerede vunnet den fjerde gullmedaljen i løpsgrenene i mesterskapet. Den nordiske kraften har allerede totalt åtte edle metaller (4-2-2) fra Seefeld-konkurransene.