Hockeyspillere for kvinner gikk videre til OL-kvalifiseringen med seier og slo Norge.

/FOTOGALLERI/ Tsjekkiske ishockeyspillere for kvinner deltok seirende i kvalifiseringsturneringen til de olympiske leker i Beijing, og slo Norge 3:1 i Chomutov. Daniela Pejšová bidro til seieren til favoritthjemmelaget med et mål og en assist, Alena Mills og Aneta Lédlová la til andre mål.

Kamp Tsjekkia – Norge.

| Foto: Roman Dušek

«Vi er ekstremt fornøyde med dagens prestasjon. Det var veldig vanskelig, vi var nervøse, vi var under press og man kunne se at vi spilte hjemme. Men jentene spilte som vi sa og de «De holdt på til slutten. Men det var en veldig vanskelig kamp,» sa trener Tomáš Pacina på tsjekkisk TV.

Etter en litt nervøs og forsiktig start tok tsjekkerne over og tok ledelsen i det 11. minutt. Kaptein Mills åpnet scoringen etter et misset skudd fra Hymlárová.

Minkene hadde sin første sjanse i det 15. minutt. Målvakt Peslarová, som ikke hadde gjort en eneste redning til da, men eliminerte Kruseovás uavhengige raid. To minutter senere utlignet nordlendingene da pucken krysset betongen mellom de tsjekkiske målvaktene etter et skudd fra Morset, og Tejralová klarte ikke å presse den unna.

Ropaks sjef trakk seg etter at Růžička ble ansatt. Hva sa den nye treneren?

Hjemmelaget reagerte imidlertid raskt og Pejšová tok igjen ledelsen 19 sekunder senere. De klarte imidlertid ikke å legge til enda et mål. I den andre tredjedelen skapte de noen ganger en overveldende fordel. Angripende forsvarsspiller Lásková var spesielt aktiv, men kampens helt var den norske målvakten Nyströmová, som gjorde femten redninger på midtbanen.

I starten av tredje periode scoret tross alt tsjekkerne sitt tredje mål, Lédlová økte ledelsen i det 43. minutt. Etterpå var Peslarová heldig da Hansenová traff stolpen. Mer enn syv hundre tilskuere på arenaen så ikke et mål til, nordmennene klarte ikke å redusere selv i det siste powerplayet forsterket av et numerisk overtak.

Litvínovs nye trener Vladimír Růžička var i aksjon for første gang onsdag

Růžička skjærer allerede Litvínov. Mine mål? Det kan bli en tittel, ligaen er balansert

«Vi tok bare en pause etter at tiden var ute. En 3:1-ledelse er ingen stor sak i hockey, motstanderen kan alltid ta igjen. Men Aneta Lédlovás tredje mål var viktig, det var et viktig vendepunkt,» sa Pacina og roste den pålitelige prestasjonen til keeper Klára Peslarová. «Hun er en keeper i verdensklasse og hun presterer bedre under press. Og det trengte vi virkelig i dag,» innrømmet han.

De neste motstanderne til Tsjekkia på lørdag blir spillerne fra Polen, som i dag tapte for Ungarn 1:11. «Vi vet at polakkene er en kampnasjon. Vi undervurderer dem ikke. Vi så det i dag, Norge er ikke i gruppe A (av verdensmesterskapet) og vi slet i 60 minutter,» la Pacina til før oppgjøret mot polakkene . Svakeste laget i gruppen på papiret.

Kvalifisering av hockeyspillere for kvinner for å kvalifisere seg til de olympiske leker – Chomutov-turneringen:

Tsjekkia – Norge 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Mål og assists: 11. Mills (Hymlárová, Křížová), 17. Pejšová (Neubauerová), 43. Lédlová (Pejšová) – 17. Morsetová (Hansenová, Bialiková). Dommere: Rapinová (USA), Ivanová – Mochová (begge russiske), Blairová (Can.). Utelukkelser: 2:3. Nytter ikke. Seere: 753.

Tsjekkisk lag: Peslarová – Lásková, Čajanová, Kolowratová, Tejralová, Horálková, Pejšová, Trnková – Neubauerová, Mrázová, Mlýnková – Hymlarová, Mills, Křížová – Radová, Serdar, Bukolováská, – Pádílová, – Pádílová, – Pádílová. Trener: Pacina.

Ungarn – Polen 11:1 (3:1, 4:0, 4:0)