I et intervju med VC of Monaco kommenterte Lewis Hamilton hele situasjonen rundt Vinícius Júnior

Kampen om mesterskapstittelen i Tysklands toppkonkurranse varte ut sesongen i år, i motsetning til flere andre år. Til slutt feires det generelle mesterskapet av Bayern München, som vant på bakken til Köln. Tvert imot bekreftet ikke Dortmund rollen som favoritter og spilte uavgjort 2-2 med Mainz foran sine egne fans.

Borussia Dortmund gikk inn i den siste åttenderunden i den tyske Bundesliga som ubestridte favoritter til å vinne tittelen. For hva? Av en veldig enkel grunn.

Edin Terzićs menn kom inn i kampen med Mainz fra førsteplass med en ledelse på to poeng over Bayern på andreplass. På Signal Iduna Park hadde Dortmund-fotballspillerne en klar plikt i form av en ubetinget seier.

Men Borussia startet ikke denne kampen bra i det hele tatt, og slapp inn i det 15. minutt. Andreas Hip-Olsen åpnet scoringen, som sendte ballen i hjemmelagets nett fra hjørnespark – 1:0 til Mainz.

To minutter senere kunne det imidlertid vært utlignet. Raphael Guerreiro ble felt i 16-meteren og Dortmund tok straffer. Sebastian Haller klarte imidlertid ikke å omsette straffeovertaket til målglede, keeper Finn Dahmen gjorde en suveren redning.

Det er unødvendig å si at hvordan dette spillet ville ha utviklet seg hvis Haller hadde omsatt straffen, vil dessverre forbli et stort ubesvart spørsmål for alle Borussia-fans.

Det var enda verre for hjemmelaget i det 24. minutt. Et flott innlegg ble brukt av Karim Onisiwo, som befant seg praktisk talt alene foran keeper Gregor Kobel og utvidet ledelsen til Mainz til 2-0. Fra Dortmunds perspektiv hadde Karim Adeyemis skade også stor innvirkning på spillet.

Det var den unge stjernen i den tyske storklubben trener Terzić måtte erstatte i det 40. minutt, og det var slik Marco Reus kom inn i kampen. Mot slutten av første omgang ble Julian Brandt felt på støvelen, men Dahmen gjorde nok en flott redning.

Selv ikke Donyell Malen klarte å sette opp første omgang, og sendte skuddet sitt like forbi høyre stolpe. Med andre omgang skapte gjestene igjen en meget grei mulighet, men til tross for tre målsforskjeller klarte de ikke å sprette tilbake fra hjemmelaget.

Statistikk og spilldominans er ikke alt

Men kampens poengsum stemte ikke engang med statistikken til denne konkurransen. Tross alt, etter første omgang hadde Borussia 61 % ballbesittelse og totalt fjorten skuddforsøk. Mainz slo to ganger på bare fire skudd.

I andre omgang forbedret Dortmund statistikken litt mer, men det tok ikke lang tid før de scoret. Tvert imot, i det 57. minutt kunne Onisiwo ha lagt til sitt andre mål i kampen, men han scoret bare stolpen.

Med et mål i det 60. minutt brøt Dortmund-spillerne seg inn i målstolpene, men verken Haller eller Malen utnyttet sjansene. Borussia klarte først å redusere i det 69. minutt, da en fin pasning fra Giovanni Reyna fant Guerreiro i nettet.

For å sikre tittelen trengte hjemmelaget å score to mål til, slik at de slapp å se tilbake på Bayerns kamp i Köln. Men i det 80. minutt var Borussia nesten ti minutter unna tittelen da de bayerske gigantene spilte 1-1 til Köln.

Men for Bayern scoret Jamal Musiala i det 89. minutt og ga laget sitt en 2-1-ledelse. Han scoret et av de viktigste målene i karrieren. Dortmund kunne ikke reagere nok på dette.

Målet for satt tid var ikke nok, Bayern feiret tittelen

Mats Hummels og Reus klarte ikke å omsette sjansene sine til mål før hjemmelaget klarte å utligne innen andre omgangs tid. Niklas Süle scoret utligningen i det 96. minutt. Etter sluttsignalet var det stor skuffelse på Signal Iduna Park da Borussia hadde tittelkampen på hendene.

Dortmund ble nummer to for andre gang på rad, bare for å score to poeng mindre forrige sesong. 64 % ballbesittelse, 30 skuddforsøk totalt, inkludert 12 mellom de tre stolpene. Gjestene skjøt fire skudd mot Kobelas mål gjennom kampen og de utnyttet stort sett pausene. Sluttresultat – 2:2.

Bayern feirer dermed ligatittelen igjen, den ellevte på rad. Begge lag har notert like mange poeng denne sesongen, nemlig 71. De spiller imidlertid begge kamper og scorer hverandre mot Dortmund.

Kilde: Bundesliga