Norge – Kasakhstan 3:1, Kasakhstan tapte og nådde ikke sin første kvartfinale i VM. Han må vente

Kasakherne rykket nærmere drømmen om å komme seg til sluttspillet nøyaktig 16 minutter ut i kampen.Victor Svedberg sendte Dmitriy Shevchenko på kontring, som slo Henrik Haukeland mellom sirklene og åpnet scoringen.

Men alt kom fra deres side. De påtvinget seg ikke i andre omgang, selv etter utvisningen av Martin Röymark. Under Ivan Stěpanenkos opphold, derimot, i det 28. minutt utlignet Thomas Valkvae Olsen etter pasning fra Mathias Trettenes. Roman Starchenko og Anton Sagadějev kunne gi Kasakhstan ledelsen igjen, men Haukeland holdt på laget sitt.

Etter 68 sekunder av tredje periode jublet nordmennene. Etter å ha krysset feltet solo, foræret Trettenes pucken foran åpent mål til Stepan Espeland, som enkelt scoret. Mathis Olimb kan øke. Nikita Michajlis kunne ha utlignet i det 49. minutt, men han var ikke moden nok til å bryte fra Haukeland.

Glede over det norske målet.

Tre minutter før slutt slapp Mats Rosseli Olsen i svekket posisjon, men spissen Mathis Olimb lyktes ikke før minuttet etter slutt med et skudd fra høyre sirkel over Rosseli Olsen i «skyggen.

World Hockey Championship i Riga – Gruppe B (Arena Riga):
Norge – Kasakhstan 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Mål og assist: 28. Valkvae Olsen (Trettenes, Holös), 42. Espeland (Trettenes, Rosseli Olsen), 59. M. Olimb (KA Olimb) – 16. Ševchenko (Svedberg). Dommere: Fraňo, Šír – Hynek (alle Tsjekkia), Synek (SR). Utelukkelse: 3:1, ekstra Röymark (Nor.) 10 min. Bruk: 1:0. Uten tilskuere.
Norge: Haukeland – Lilleberg, Holös, Lesund, Espeland, Kaasastul, Krogdahl, Bull – M. Olimb, KA Olimb, Rosseli Olsen – Olden, Trettenes, T. Lindström – Pettersen, Haga, Valkvae Olsen – Röymark, Salsten, Kristiansen. Trener: Petter Thoresen.
Kasakhstan: Bojarkin – Dietz, Maklyukov, Svedberg, Blacker, Shalapov, Stepanenko – Shevchenko, Sagadeyev, Akolzin – N. Mikhailis, Valk, Starchenko – Shin, Shestakov, Rymarev – Panjukov, Asetov, Gurkov – Lichotnikov, Petuchov. Trener: Yuri Michajlis.