På premieren til Hašek vant fotballspillerne treningen i Norge

Oppdater: 22.03.2024 21:06
Utstedt av:

Oslo – Tsjekkiske fotballspillere vant 2:1 i den første kampen etter trenerbytte og utnevnelsen av Ivan Hašek til benken etter en forberedelsesvending i Norge. I årets åpningskamp tapte landslaget for Oslo allerede i det 20. minutt etter scoring fra Oscar Bobb, men David Zima utlignet med landslagets første mål før pause, og innbytter Antonín Barák fullførte snuoperasjonen i årets åpningskamp. . 85. minutt.

Hašek kom tilbake til benken på det tsjekkiske landslaget etter nesten 15 år, høsten 2009 som midlertidig trener og samtidig president i forbundet, ledet han laget i fem kamper, og som i dag gjorde han det ikke miste det i dem. Han tok over landslaget i begynnelsen av januar og erstattet Jaroslav Šilhavé, som til tross for kvalifiseringen til EM i Tyskland bestemte seg for å trekke seg fra landslaget.

Landslaget tapte ikke sammenlagt mot Tsjekkoslovakia for tolvte gang på 13 kamper mot Norge. Det tsjekkiske laget vil avslutte mars-planen på tirsdag ved å være vertskap for sommerens Armenia i Praha som forberedelse. Før starten av sommer-EM skal Hašeks menn spille to forberedelseskamper i begynnelsen av juni.

I den nye premieren inkluderte den tidligere treneren en av nykommerne, mesterskapssesongens toppscorer, Šulec, i startoppstillingen. Spartansk kaptein Ladislav Krejčí Jr. gikk fra keeper til defensiv midtbanespiller, og Zelený startet noe uventet på venstresiden av forsvaret. I det norske start-11-tallet manglet ikke pilarene Haaland og Ödegaard.

Nordlendingene, som i motsetning til det tsjekkiske laget ikke kvalifiserte seg til sommer-EM, startet mer aktivt. I det 12. minutt skjøt Haaland over hjørnet og i sin 30. kamp for landslaget klarte han ikke å score det 28. målet. I det 20. minutt ledet hjemmelaget allerede. Bobb rømte gjennom Zelený og skjøt Staňek gjennom den nærmeste stolpen. Han scoret for andre gang for landslaget.

Gjester kan svare snart. Keeper Nyland avverget akkurat Provods skudd sidelengs, men Schick satte ikke ballen i nettet fra kloss hold. På den andre siden satte han kursen mot Sörloth. I det 32. minutt reddet Nyland Schicks langskudd, men et øyeblikk senere utlignet tsjekkerne. Zima hentet Součeks innlegg fra høyresiden i det 37. minutt og scoret A-landslagets første mål med en heading fra kloss hold.

Ved starten av andre akt ble Haškas utvelgelse holdt av Staněk. Han slo først inn mot innbytter Thorstvedt og i det 52. minutt også mot stjernen Haaland, som hadde en god sjanse med en heading på nært hold. Etter toveisrotasjonen ble de viktigste alternativene betydelig redusert.

Da det så ut til at lagene skulle skilles i minnelighet i årets første kamp, ​​reiste Barák seg fra frispark i det 85. minutt og avgjorde med et vellykket forsøk. Fiorentina-midtbanespilleren feiret returen til landslaget med et mål, hvor han nylig var fraværende under tidligere trener Šilhavy på grunn av et angivelig brudd på lagets regler. Han scoret landslagets niende mål. Hašek tapte ikke engang i den sjette duellen på benken til det tsjekkiske landslaget.

Stemmer etter kamp:

Ivan Hašek (trener for Tsjekkia): «Resultatet er selvsagt veldig bra, men vi så alle at når det gjelder spillet har vi fortsatt mye å jobbe med. Vi skal analysere og snakke om alt. Den største fordelen for meg var måten alle har jobbet på, inkludert spillerne som kom for å kaste under kampen og de hjalp oss fysisk og mentalt. Det er alltid bedre å vinne enn å tape. Fremfor alt er jeg glad for å se at de ikke gir opp og at de jobber hardt på dem.»

David Zima (tsjekkisk forsvarer): «Vi er fornøyde med seieren. Jeg vil si at i de første 20 minuttene hadde vi for mye respekt for motstanderen. Målet som ble sluppet inn ga oss et spark, vi begynte å bli mer aggressive og vi gjorde uavgjort til slutt, vi scoret to ganger og de var bare mer effektive, noe jeg var fornøyd med, men vi visste at de lukket den bakre stolpen dårlig.

Antonín Barák (midtbanespiller i Tsjekkia): «Jeg er veldig glad på vegne av hele implementeringsteamet og for hele det nye teamet som dannes her. Jeg har en veldig god følelse fra starten av møtet. En seier som ikke kom lett. C «Det var akkurat det vi trengte , et godt resultat fra start.»

Innledende fotballkamp i Oslo:

Norge – Tsjekkia 1:2 (1:1)

Mål: 20. Bobb – 37. Zima, 85. Barák. Dommer: Delajod – Finjean, Drouet – Gaillouste (video, alle Fr.). ŽK: Sörloth, Hanche-Olsen (begge i Norge). Tilskuere: 11.891.

Norge: Nyland – Ajer, Hanche-Olsen, Östigaard, Björkan – Ödegaard (86. Vetlesen), Berg (46. Thorstvedt), Berge – Bobb (75. Donnum), Haaland (75. Larsen), Sörloth. Trener: S. Solbakken.

Tsjekkia: Staněk – Douděra, Holeš, Zima, Zelený (61. D. Jurásek) – Souček, Ladislav Krejčí II (61. Barák) – Chytil (72. Lingr), Provod (73. M. Sadílek), Šulc (61) . Hložek) – Schick (87. Syk). Trener: Hasek.