Sparta – Viking 0:0, den norske muren spolerte Priskes premiere, han oppnådde ingen seier

Etter Čelůsteks langvarige skade, klarte Letenské å legge til den danske forsvarsspilleren Sörensen fra Nürnberg til cuplisten. Den formfulle spissen var imidlertid ennå ikke klar for kamp. Også på grunn av syv fravær totalt spilte Zelený, Mejdr, Sadílek og Kuchta sin første konkurransekamp for Sparta. Som ventet sto Holec i mål.

Hjemmelaget hadde redusert kapasitet på grunn av en UEFA-straff. Hun solgte alle tilgjengelige billetter og dermed startet premieren på Priske i en entusiastisk atmosfære. Tribunene brølte for første gang i det 12. minutt, da Haraslíns skudd bak keeper ble avverget av en forsvarsspiller. Ellers var det ganske vanskelig for laget i røde trøyer å finne noe i møte med motstanderens gjenstridige forsvar.

Løsningen kunne vært straffe, men innbytterkaptein Hancko bommet så vidt etter en corner. Tvert imot, foran sitt eget fristed måtte han i siste øyeblikk slukke en farlig tomannsduell. Før pause intensiverte Sparta presset, men til og med Kuchta mislyktes og keeper Gunnarsson reddet på mirakuløst vis headingen til Wiesner.

Vi dominerte fullstendig. Alt vi trengte var mål, vurderer Brian Priske sin debutVideo: Sport.cz

Selv i starten av andre omgang endret ikke bildet av spillet seg. Pragerne traff den norske muren, men de manglet et overraskelsesmoment som ville ha overrasket Viking. Etter en time kom andrespissen Čvančara til unnsetning.

Og knapt et kvarter før slutt hadde den ranke spissen en lovende sjanse etter et Mejdra-innlegg, men headingen hans nådde bare toppnettet.

Sparta klarte ikke å score minst ett mål.

Football Conference League – åpningskamp for 2. innledende runde:
Sparta Praha – Viking Stavanger 0:0
Dommer: Lukjančukas – Kazlauskas, Mirauskas (alle lit.). ŽK: Wiesner, Fortelný, Čvančara – Björshol, Kabran, Pattynama, Gunnarsson. Seere: 12.667.
Sparta: Holec – Mejdr, Zelený, Hancko, Wiesner – Sadílek, Fortelný (72. Sáček) – Pešek (78. Minčev), Karabec (72. Daněk), Haraslín (64. Čvančara) – Kuchta. Trener: Priske.
Viking: Gunnarsson – Björshol, Brekalo, Vevatne – Kabran, Fridjónsson, Solbakken, De Lanlay, Pattynama (87. Sandberg) – Karlsbakk (78. Vikstöl), Tripic (60. Lökberg). Trener: Aarsheim.

Legg merke til prestasjonene til Sparta fotballspillere i kampen mot Viking Stavanger (som på skolen 1-best, 5-dårligst):