Norge – Tsjekkia 1:2, Hašek feirer hardt opptjent seier, Baráks prestasjon avgjorde

Oslo (fra vår korrespondent) – Hašek, som allerede midlertidig ledet landslaget i 2009, da han også var president i forbundet, stolte på et firemannsforsvar i starten av den nye æraen. Men fra første minutt hadde hun store problemer med å fange de raske norske vingene. Spesielt 20 år gamle Oscar Bobb hadde sin gang med venstreback Jaroslav Zeleny.

Det var kampen mellom disse to som ble avgjørende før duellens første scoring. Den selvsikre Bobb viste at han ikke var redd for handling ansikt til ansikt. Han skled inn i 16-meteren, Pavel Šulc var redd for å begå en felling, og Manchester City-vingen slo forbi den tsjekkiske keeperen Jindřich Staňek med en kanonkule ved første stolpe.

Den tsjekkiske fotballspilleren Jaroslav Zelený (til høyre) og norske Oscar Bobb under en vennskapskamp i Oslo

Tsjekkerne våget seg med flere skudd fra distanse, helt til en kjapp pause tok over i det 37. minutt. Kaptein Tomáš Souček fra den andre bølgen slo den norske forsvarsspilleren, krysset, fant David Zimas heading og utlignet til 1:1 med sitt første landslagsmål.

David Zima scorer utligningen mot Norge.

Nordmennene fortsatte deretter å presse, med Ivan Hašeks menn som sjelden startet inn i en lengre kombinasjon på motstanderens halvdel. Hjemmelaget, i en oppstilling med stjernevåpen Erling Haaland eller Martin Ödegaard, sviktet imidlertid flere ganger på gode Staňko.

Akkurat da det så ut til at de to lagene skulle skilles i minnelighet, dukket de tsjekkiske innbyttere opp. Ondřej Lingr ble felt like utenfor 16-meteren og Antonín Barák tok frisparket i det 85. minutt. Han sendte ballen rett i hjørnet med venstrefoten, hjemmekeeper Örjan Nyland var sjanseløs.

Tsjekkerne går dermed inn i en ny æra hvis første klimaks er sommer-EM i Tyskland, en velfortjent seier. Hašek imponerte for eksempel ved å stille opp med fire forsvarere eller flytte Ladislav Krejčí til midten av midtbanen. Landslaget spiller en ny forberedende duell tirsdag fra klokken 20.00 i Praha, på Letná Stadium.

Norge – Tsjekkia 1:2 (1:1)
Mål: 20. Bobb – 37. Zima, 85. Barák. Dommer: Delajod – Finjean, Drouet – Gaillouste (video, alle Fr.). ŽK: Sörloth, Hanche-Olsen (begge i Norge). Tilskuere: 11.891.
Norge: Nyland – Ajer, Hanche-Olsen, Östigaard, Björkan – Ödegaard (86. Vetlesen), Berg (46. Thorstvedt), Berge – Bobb (75. Donnum), Haaland (75. Larsen), Sörloth. Trener: S. Solbakken.
Tsjekkia: Staněk – Douděra, Holeš, Zima, Zelený (61. D. Jurásek) – Souček, Ladislav Krejčí II (61. Barák) – Chytil (72. Lingr), Provod (73. M. Sadílek), Šulc (61) . Hložek) – Schick (87. Syk). Trener: Hasek.