Tsjekkiske fotballspillere venter på den første forberedende kampen til EM | iRADIO

De tsjekkiske fotballspillerne vant 2:1 i den første kampen etter trenerbytte og Ivan Hašeks ankomst på benken etter en snuoperasjon i forberedelsene i Norge. I årets åpningskamp tapte landslaget i Oslo allerede i det 20. minutt etter scoring fra Oscar Bobb, men før pause utlignet David Zima med landslagets første scoring og innbytter Antonín Barák fullførte comebacket i det 85. minutt.

Tsjekkiske fotballspillere slo Norge 2:1 i den forberedende kampen Foto: ČTK/AP

Hašek kom tilbake til benken på det tsjekkiske landslaget etter nesten 15 år, høsten 2009 som midlertidig trener og samtidig president i forbundet, ledet han laget i fem kamper, og som fredag ​​, tapte han jeg ikke i dem.

Vi så kampen Norge – Tsjekkia på nett

Les artikkelen

Han tok over landslaget i begynnelsen av januar og erstattet Jaroslav Šilhavé, som til tross for kvalifiseringen til EM i Tyskland bestemte seg for å trekke seg fra landslaget.

Landslaget tapte ikke sammenlagt mot Tsjekkoslovakia for tolvte gang på 13 kamper mot Norge. Det tsjekkiske laget avslutter sin plan for mars på tirsdag, og er vertskap for sommerens Armenia i Praha som forberedelse. Før starten av sommer-EM skal Hašeks menn spille to forberedelseskamper i begynnelsen av juni.

En første for Šulce også

I den nye premieren inkluderte den tidligere treneren en av nykommerne, mesterskapssesongens toppscorer, Šulec, i startoppstillingen. Spartansk kaptein Ladislav Krejčí Jr. gikk fra keeper til defensiv midtbanespiller, og Zelený startet noe uventet på venstresiden av forsvaret. I det norske start-11-tallet manglet ikke pilarene Haaland og Ödegaard.

Nordlendingene, som i motsetning til det tsjekkiske laget ikke kvalifiserte seg til sommer-EM, startet mer aktivt. I det 12. minutt skjøt Haaland over hjørnet og i sin 30. kamp for landslaget klarte han ikke å score det 28. målet. I det 20. minutt ledet hjemmelaget allerede. Bobb rømte gjennom Zelený og skjøt Staňek gjennom den nærmeste stolpen. Han scoret for andre gang for landslaget.

Gjester kan svare snart. Målvakt Nyland avverget såvidt Provods skudd sidelengs, men Schick satte ikke ballen i nettet fra kloss hold. På den andre siden satte han kursen mot Sörloth.

I det 32. minutt reddet Nyland Schicks langskudd, men et øyeblikk senere utlignet tsjekkerne. Zima hentet Součeks innlegg fra høyre i det 37. minutt og scoret A-landslagets første mål med en heading fra kloss hold.

Ved starten av andre akt ble Haškas utvelgelse holdt av Staněk. Han slo først inn mot innbytter Thorstvedt og i det 52. minutt også mot stjernen Haaland, som hadde en god sjanse med en heading på nært hold. Etter toveisrotasjonen ble de viktigste alternativene betydelig redusert.

Da det så ut til at lagene skulle skilles i minnelighet i årets første kamp, ​​reiste Barák seg fra frispark i det 85. minutt og avgjorde med et vellykket forsøk.

Fiorentina-midtbanespilleren feiret returen til landslaget med et mål, hvor han nylig var fraværende under tidligere trener Šilhavy på grunn av et angivelig brudd på lagets regler. Han scoret landslagets niende mål. Hašek tapte ikke engang i den sjette duellen på benken til det tsjekkiske landslaget.

Norge – Tsjekkia 1:2 (1:1)

Mål: 20. Bobb – 37. Zima, 85. Barák. Dommer: Delajod – Finjean, Drouet – Gaillouste (video, alle Fr.). ŽK: Sörloth, Hanche-Olsen (begge i Norge). Tilskuere: 11.891.