Norske håndballspillere slo Nederland og forsvarte europeisk gull

Gøteborg (Sverige) – Norske håndballspillere forsvarte tittelen i EM. I finalen i Gøteborg slo de Nederland, som for et år siden i kampen om gull i VM, denne gangen 30:29, og med sin syvende triumf bekreftet de posisjonen som Det mest suksessrike laget i Eurohistorien. . Bronse ble vunnet av franskmennene etter en 25:22-seier over Danmark.

| Foto: CTK

Med europeisk gull vekket nordmennene appetitten til OL i Rio de Janeiro, hvorfra de «bare» tok bronsemedalje etter å ha vunnet duellen om tredjeplassen mot Nederland. De nordiske kvinnene vant sin ellevte medalje sammenlagt i EM.

Til tross for nederlaget bekreftet Nederland sin nylige sterke oppgang og registrerte det beste europeiske resultatet i deres historie. De vant den første Euro-medaljen.

Mens nordmennene allerede var kvalifisert til den tiende finalen i EM, spilte Nederland for første gang om europeisk gull. Men Outsider kom inn i kampen uten frykt og spilte en mye mer balansert kamp med nordlendingene enn for ett år siden i VM. Han scoret 13 mål på de første 20 minuttene og ledet uventet 13:9.

Keeperbyttet hjalp nordmennene, Grimsbo plasserte seg mellom stengene og lagvenninnene utlignet før pause. I løpet av ti sekunder av andre omgang tok favorittene en avgjørende femmålsledelse. Gunner Nora Morková bidro til seieren med tolv treff.

Selv om nederlenderne kjempet igjen på slutten og til og med hadde muligheten i de siste sekundene til å utligne og sende duellen på overtid, fullførte de ikke en gang den siste testen etter dårlig spill.

Franskmennene feirer sin andre medalje for året i store stevner etter sølvet i Rio-OL etter seieren mot Danmark. Spillere fra landet til den gæliske hanen har vunnet det tredje edelmetallet i EM, etter å ha vunnet bronse i 2002 og 2006.

Kampstarten ble avgjørende, der franskmennene ledet 5 mot 0 og deretter 12 mot 5. Etter sidebytte reduserte danskene effektivt til ett mål, de angrep til og med flere ganger for å utligne, men favorittene lyktes til slutt. bedre. Nordlendingene, motstandere av det tsjekkiske laget i basisgruppen, har ventet på en medalje på EM siden 2004.

Det tsjekkiske laget tok tiendeplassen i turneringen med en rekord på én seier mot Ungarn og fem tap.

Håndball-EM i Gøteborg

Endelig:

Norge – Nederland 30:29 (15:15)

Flest mål: Morková 12/5, Frafjordová 5, Herremová 4 – Snelderová 6, Grootová 5, Polmanová 4.

Dommere: Alpaidze, Berezkina (begge russiske). Sju meter kast: 5/5 – 4/3. Ekskluderinger: 2:2.

For 3. plass:

Frankrike – Danmark 25:22 (14:9)

Flest mål: Nzeová Minkova 5, Dembele 4 – Jörgensen 6/3, Jensen og Dornonville de la Cour 3 hver.